Орц: /Нэг хүний порц/
Шар лууван 1ш,
Цөцгийн тос 20 гр,
Гурил 20 гр,
Ногоо чанасан шөл 250 гр,
Улаан перец,
Давс,
Зутан шөл амтлагч.
Бэлтгэх арга: Луувангийн зутан шөл бол хүний биед маш сайн, амин дэмтэй хоол юм. Лууванг үрүүлд үрж жижиглээд цөцгийн тосонд 2-3 минут орчим хуурна. Дээр нь хуурай гурил бага багаар нэмж цацан зөөлөн гал дээр 4-5 минут орчим үргэлжлүүлэн хуурна. Үүн дээрээ ногоо, чанасан шөлөө хийж сайтар хутган жигд зутан болгоод зөөлөн галаар буцалгаж болгоно. Улаан перец, давс болон зутан «шөл амтлагчаар шөлөө амталж болно.