Орц:
Цагаан загасны ясгүй мах 800 гр.
Халуун ногоо 5 ш.
Паста /улаан лоолийн нухаш/ 2 х.х.
Лууван 1 ш.
Ургамлын тос 3 х.х.
Нунтаг хар перец 1 чимх
Перец \үрлэн\ 5 ш.
Лаврын навч 1 ш.
Давс 2 чимх
Сонгино 2 ш.
Алхам 1
Бэлтгэх зүйл: Цагаан загасны ясгүй мах, сонгино, лууван, улаан лоолийн паста, халуун ногоо.
Алхам 2
Загасны махаа угаагаад хэрчинэ.
Алхам 3
Луувангаа том үрэгчээр үрнэ. Харин сонгиноо тал дугариг хэлбэртэй хэрчинэ.
Алхам 4
Том саванд загас, сонгино, луувангаа холино.
Алхам 5
Том хайруулын тавгандаа ургамлын тосоо хийж халаагаад ногоотой загасаа хийнэ. Тагийг нь тавиад 10 минут орчим болгоно.
Алхам 6
Дараа нь паста, үрлэн перец, халуун ногоо, лаврын навч, давс, нунтаг перец зэрэг амтлагчуудаа хийгээд бага зэрэг ус нэмээд маш сайн хутган дахин тагтай нь 10-15 минут чанана.
Алхам 7
Хэрвээ ус нь их бол тагийг аваад ширгэхийг нь хүлээ. Перец, давсаа өөртөө тааруулан нэмж болно.