m.mn
түрүүлж мэдээлнэ
Архив
2014.11.26 03:28
607
Битүү шарсан хонины нуруу

Орц: Хонины нуруу -800 гр

Лууван -200 гр

Сонгино -100 гр

Шанцай -200 гр

Сармис -10 гр

Гурвалжин будаа -100 гр

Улаан лооль -30 гр

Салат байцаа -30 гр

Пармезан бяслаг -30 гр

Олив тос -60 гр

Махны шөл -50 гр

Улаан лооль нухаш -30гр

Pesto амтлагч -5 гр

Орегано -2гр

Давс -5гр

Төмсний гурил -10гр

Цагаан дарс -50гр

Хийх арга

Хачир бэлтгэх: Гурвалжин будаагаа чанана. Улаан лоолийн нухшийг песто, орегано, давс, перецээр амтална. Сармис будаагаа оливийн тостой хуурч махны шөлөө нэмж зөөлөн галаар ширгэтэл жигнэж амталсан лоолийн нухшаа хийж дахин жигнэж бэлэн болно.

Лууван, шанцай, сонгиноо жижиг хэрчиж оливийн тостой хуурч хонины нуруугаа зөөлөн галаар жигнээд хуурсан мах ногоогоо шарах шүүгээний листэнд хийж шарах шүүгээг 200 хэмд халаан цагаан дарсаа цацаж уурштал нь жигнээд ус нэмж нэг цаг орчим болгоно. Шарах явцад гарсан шүүсийг ногооны хамт бутлан зөөлөн галаар буцалган гарсан тосыг шүүж аваад төмсний гурилаар өтгөрүүлж сүмс бэлтгэнэ. Пармезан бяслагийг үрж халаасан хайруулын тавганд шарна. Амталсан будаан дээрээ шарсан нуруугаа үелэн хагас зүсэж, сүмсээ махны дээр дусааж, бяслаг улаан лооль, салат байцаагаар чимэглээд л бэлэн болно.