Орц:
Цагаан будаа 300 г
Яргай загас 200 г
Далайн замаг 3 ш
Цагаан будааны цуу 2 ц/ х
Элсэн чихэр /бор/ 2 ц/ х
Загасны түрс (Тобико) 10 г
Хийх арга:
Япон будаа, , яргай загас, 3 ширхэг том далайн замаг, загасны түрс (тобико) ногоонууд орно. 300 г будааг сайтар угааж цэвэрлэнэ. Савтай будаан дээрээ 350 мл хүйтэн ус хийж тагийг нь тавилгүйгээр буцалтал нь ширүүн гал дээр байлгана. Тэгээд тагийг нь тавьж, галаа багасгаад 12-13 минут чанана.Гал дээрээс авч таглаатай чигээр нь 10 минут байлгана.Амтлагчаа бэлдэцгээе: 2 цайны халбага буцалсан бүлээн усанд 2 цайны халбага цагаан будааны цуу, 2 цайны халбага элсэн чихэр хийж уустал нь хутгана
Халуун будаан дээрээ амтлагчаа хийж эрчимтэй хутгаад хөргөнө.Загасаа нимгэн хэрчинэ.1 тал замгаа ороомогны хулсан модон дээр дэлгэж тавина .Будаагаа 3-5 мм зузаантай жигд түрхэж өгнө.1-2 зүсэм загас тавина.Хулсан модныхоо тусламжтайгаар сайтар ороож өгнө.Ороосон чигээр нь 5-7 минут байлгана.Нэг порц будаагаар 6-7 ороомог хийнэ.Дараа нь дундуур нь хуваана.Бэлэн болсон ороомогоо бага зэрэг байлгаад хэрэглэнэ