Зөгийн балтай болгосон тахиа
Орц: /6 хүний порц/
- 1200гр бүтэн тахиа /жижиглэн хэрчсэн/
- 1/2 аяга масло
- 1/2 аяга зөгийн бал
- 1/4 аяга бэлтгэсэн гич
- 1 ц/х давс
- 1 ц/х карри амтлагч
Хийх арга:
- 175º д зуухаа халааж бэлтгэнэ.
- Тахиагаа зуухны тавган дээрээ арьсан талыг нь дээш нь харуулж тавина. Хайлсан масло, зөгийн бал, гич, давс, карри амтлагч зэргээ хольж тахианы махан дээрээ асгаж өгнө.
- Бэлтгэсэн зуухандаа тахиагаа 75 минут болгоно. 15минут тутамд тахиагаа шалгаж хөдөлгөнө. Тахиа борлож гадарга нь бага зэрэг хатуурч шүүс нь харагдах төдий болоход бэлэн болно.