Зайдастай пенне гоймон
Орц:
- 200гр пенне гоймон
- 3 зайдас
- 1 х/х оливийн тос
- 250гр бууцай
- 3 х/х хуурсан самар
- 50гр пармазен бяслаг үрсэн
- чимх давс
- чимх перец
Хийх арга:
- Гоймонгоо зааврын дагуу болгоод шүүж авна
- Том хайруулын тавганд оливийн тосоо халаан зайдаснуудаа хийн дундаж гал дээр ойролцоогоор 5 минут шаргал өнгөтэй болгон хуурна.
- Бууцайгаа нэмэн 2-3 минут зөөлөн болтол нь байн байн хутгаад давс, перец, хуурсан самар, гоймонгоо хийн холино.
- Хоолоо таваглаад памезан бяслагаа тараан асгана.