Архив
2015.04.02 02:07
1406
Улаан лоолийн соус
Орц:
- 1 х/х оливийн тос
- 4 хумс сармис
- 400гр лооль
- Чимх давс, перец
- 6-10 базил навч
Хийх арга:
- Хайруулын тавганд тосоо халаан сармисаа бага зэрэг хууран базил, лооль, давс, перецээ хийн модон хутгуураар лоолио чадах ядахаараа няцлан жижиглэнэ.
- Буцалж эхлэнгүүт гоймонгийн шүүлтүүрэндээ хийн том хэсгийг сайн шахан няцлаад соусаа гаргаж авна. Шигшигдэж үлдсэн базил, лоолийн хальсыг хаяна.
- Соусаа буцаан хайруулын тавганд хийн буцалж эхлэнгүүт галаа багасган өтгөн болтол нь ойролцоогоор 15 мин буцалгаад бэлэн болно.
- Хэрэв томато соус хүчиллэг буюу гашуун амттай байвал бага зэргийн элсэн чихэр эсвэл масло хийн хольж хүчиллэг байдлыг багасгана.
- Учир нь: Хөнгөн цагаан эсвэл төмөр багатай сав болон хутгуур лоольтой урвалд орон хүиллэг буву гашуун амттай болдог.